Schakelen U bevindt zich op Zoek&Vind van NVA | Nederlandse Vereniging voor Autisme Oudervereniging Balans

Sluiten

Ik zoek

In

Maupertuus

Maupertuus

Maupertuus is een particuliere school voor kinderen met leer- en/of ontwikkelingsproblemen. Maupertuus biedt al sinds 1988 passend onderwijs op elk niveau aan kinderen van 7 tot 20 jaar. Op Maupertuus komen wij tegemoet aan de onderwijsbehoeften van leerlingen, waar dat in het regulier of speciaal onderwijs onvoldoende is gebeurd of niet mogelijk was. Maupertuus kenmerkt zich daarbij door een grote flexibiliteit in de vorm en mate van de gekozen oplossingen in het belang van de leerling. Ouders en leerlingen geven vaak aan dat de leerling op Maupertuus echt wordt gezien.

Kenmerkend voor het onderwijs op Maupertuus zijn de kleine klassen van maximaal tien leerlingen, het individuele onderwijs op maat en de multidisciplinaire zorg. Ieder kind krijgt eigen onderwijsdoelen en kan zich daardoor in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau ontwikkelen.
Door middel van veel persoonlijke, individuele aandacht op verschillende terreinen, streeft Maupertuus ernaar om het maximale uit elke leerling te halen. Door de positieve, opbouwende en constructieve sfeer binnen de school en het benadrukken en delen van succeservaringen, wordt het zelfvertrouwen van leerlingen vergroot.

Maupertuus biedt een hoge kwaliteit van onderwijs. Het docententeam is goed opgeleid en heeft veel ervaring met kinderen met diverse problematieken. De lessen hebben veel structuur, de leerstof wordt creatief aangeboden en er is aangepast lesmateriaal.
Naast de didactische begeleiding, is er aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen.

Maupertuus beschikt over een multidisciplinair zorgteam. Dit zorgteam bestaat uit pedagogen, psychologen, ergotherapeuten, logopedisten en een fysiotherapeut.
De aanpak van faalangst en sociale vaardigheden maken deel uit van de zorg. De zorg wordt verweven in het dagprogramma en vindt onder schooltijd plaats.

De communicatie over de leerling binnen het team en die tussen het team en de leerling is intensief en ook ouders worden nauw betrokken bij de schoolontwikkelingen van het kind. Maupertuus vindt korte lijntjes belangrijk. Hierdoor is de relatie tussen de ouders, de leerling en de school uitzonderlijk te noemen. Alle begeleiding op Maupertuus is er steeds op gericht om, in samenwerking met de ouders, te strijden voor goed en passend onderwijs, waardoor het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontplooien.
Maupertuus is gevestigd in de bosrijke omgeving van Driebergen. De school biedt veel ruimte en mogelijkheden. Naast het onderwijs worden er veel activiteiten aangeboden op

Het doel van Maupertuus is om de kinderen via een positieve benadering en begeleiding te leren omgaan met hun (leer- en/of sociaal emotioneel) probleem en hen vervolgens weer plezier te laten beleven aan het schoolse leren. Maupertuus streeft ernaar kinderen weer klaar te stomen voor het reguliere onderwijs of toe te werken naar een officieel diploma/certificaat, waarbij rekening wordt gehouden met de (on)mogelijkheden van het kind.


Horstlaan 2
3971 LC  Driebergen-Rijsenburg
T: 06-55124490
W: www.maupertuus.info
Routebeschrijving

Recensie plaatsen

Dank voor het plaatsen van uw beoordeling!

We zullen uw beoordeling op juistheid controleren.
Na controle zal uw beoordeling zichtbaar zijn voor alle bezoekers.

Sluiten

{[ recension.review.length || 0 ]} / 1000 tekens

Aankomende evenementen Aankomende evenementen